Bezoek aan Gambia Kanifing General Hospital in Serrekunda

30-04-2022

Vorige week hebben een aantal dames uit Hoogeveen een bezoek gebracht aan het ziekenhuis waar Tour Du Gambia zich voor inzet. Ze werden hartelijk ontvangen door het management. Een aantal spullen zijn overhandigd.

Jildoo Lamsma, Mathilde Krikken en Ilse Jutstra zijn nauw betrokken bij het project Tour Du Gambia, Ze zijn samen afgelopen week op bezoek geweest bij het Kanifing General Hospital in Serrekunda. Dit is het ziekenhuis waar de mannen van Tour Du Gambia eind november de ambulances en de inrichting van de kinderafdeling overhandigen. Het bezoek van het drietal was goed voorbereid. Al maanden geleden zijn er diverse medische hulpmiddelen zoals verbanden, testen en hulpmiddelen per container opgestuurd. Ze werden ontvangen door de CEO Mr. Basiru Drammeh en de Administrator Mr. Baboucarr Saine. Mr. Lamin Bah, waar we al 12 jaar mee samenwerken in Gambia en zijn vrouw hebben de dames vergezeld tijdens het bezoek. De vrouw van Lamin is werkzaam in het ziekenhuis en is een kundige zuster. 


Microscoop

Ook is er vanuit Nederland een bijna nieuwe Zeiss Microscoop meegenomen welke gratis beschikbaar is gesteld. De blijdschap en waardering was groot en het apparaat werd direct geïnstalleerd in het lab. Alle benodigde accessories werden erbij geleverd zoals glaasjes etc.

Rondleiding en overleg

De dames werden uitgebreid rondgeleid in het ziekenhuis en alle afdelingen werden bezocht. Deze rondleiding had tot doel om in goed overleg een lijst samen te stellen van benodigde medische apparatuur. Als Tour Du Gambia richten we ons op de kinderafdeling. Echter als we hulp kunnen bieden voor andere afdelingen zullen we daar natuurlijk gehoor aan proberen te geven. Het overleg was zinvol, verhelderen en er zijn goede afspraken gemaakt.