Onze Reis


Ruim 6000 km rijden van Hoogeveen naar Serrekunda.

Het derde deel van onze doelstelling, en zeker niet het minste deel, is de reis. Naast dat we op deze manier de nood en noodzaak veel aandacht geven, lijkt het ons ook een geweldig avontuur. We starten begin november 2022 onze reis in Hoogeveen om vervolgens af te zakken naar Zuid-Spanje. Na de oversteek reizen we langs de kust door Marokko, west Sahara, Mauritanië via Senegal naar Gambia. Een reis van bijna 6000 km. Onderweg brengen we onze nachten door in hostels, bij "locals" of in de voertuigen. Na ca 2,5 week hopen we aan te komen in Serrekunda, niet de hoofdstad van Gambia, maar wel de grootste stad van de republiek.

Ook de voorbereidingen voor de reis zijn al in volle gang. We willen goed op de hoogte zijn over wat we allemaal gaan tegenkomen. Er zijn instanties en stichtingen in Nederland die ons zijn voorgegaan. Inmiddels is er contact gelegd en worden we goed geadviseerd. De route door Mauritanie en de Westelijke Sahara is niet geheel zonder risico en er wordt ons aangeraden ons te laten geleiden door een speciale unit. Daarnaast moeten we het risico van zandstormen niet onderschatten. Naast de wegen liggen nog steeds gebieden met landmijnen. 

Aandacht van de media is aandacht voor de armoede in Gambia

We kiezen er bewust voor om de benodigde apparatuur via de weg te vervoeren. Tijdens de tocht zijn wij van dag tot dag te volgen en zullen we onze belevenissen posten op deze site en social media. Natuurlijk lijkt het ons ook een geweldig avontuur. We hebben zo vaak de afstand afgelegd naar Gambia, maar altijd door de lucht. We hopen met deze actie en ons avontuur aandacht te vragen voor de armoede in Gambia en de landen die we doorreizen.