ONS TEAM

Ontmoet de ware helden

Ab Peters


Bert Mulderij


Klaas Schaper


Marco Schonewille


Martin Jutstra


Maurice Veld


WIE WE ZIJN

Dit is ons verhaal


Een groep mannen, eigenlijk bij elkaar geraapt via diverse werk- en privéverbanden, neemt deel aan de Tour du Gambia. De meesten van de groep zijn al jaren betrokken bij het West-Afrikaanse land Gambia. Geraakt door de bittere armoede heeft een aantal van ons de handschoen opgepakt en is zich met opgestroopte mouwen in gaan zetten voor dit prachtige land met zijn bijzondere bevolking.

Samen bereid om zich in te zetten om het doel te bereiken: het verbeteren van het zorgvervoer en medische apparatuur in Gambia. En bereid om samen de lange tocht van Hoogeveen naar Gambia af te leggen. 

 Achtergrond

Vanuit verschillende stichtingen, die vanuit Hoogeveen en het naastgelegen Noordscheschut opereren, zijn in de laatste tien jaar diverse mooie projecten gerealiseerd in Gambia voor o.a. gezondheidszorg en onderwijs. Deze stichtingen helpen elkaar waar nodig maar zijn alle volledig zelfstandig met een eigen bestuur, om zo slagvaardig mogelijk te kunnen zijn. Martin, in zijn rol als voorzitter van de Stichting Samen Voor Gambia, en Marco, in zijn rol als voorzitter van de Stichting Onderwijs Voor Gambia, hebben de koppen bij elkaar gestoken om nu eindelijk eens een keer een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: over de weg naar Gambia te reizen om hulpgoederen te brengen.

Stichting Samen Voor Gambia (ANBI) wordt als loket gebruikt om de financiën te stroomlijnen en het project valt onder financiële verantwoording van Stichting Samen voor Gambia.  Ook Klaas, Maurice en Bert hebben een flinke dosis ervaring van eerdere reizen naar Gambia en hun bijdragen aan het werk van de stichtingen. Aanvullend heeft Ab weer veel ervaring opgedaan door nauw betrokken te zijn bij grootschalige evenementen voor goede doelen.  

 


WAT NU?

Steun ons project

 

De financiële verantwoording loopt via Stichting Samen voor Gambia, een Hoogeveense stichting met ANBI-status, met al ruim 10 jaar ervaring in Gambia. De verblijfkosten van de deelnemers betalen zij uit eigen middelen.