Klaas Schaper stelt zich voor

01-06-2022

Inmiddels heeft u al vier van de deelnemers beter leren kennen. Vandaag stelt Klaas zich voor:

Mijn naam is Klaas Schaper, ik ben 48 en woon in Hoogeveen. Ik ben getrouwd met Winette en wij hebben twee dochters. Ik werk als directeur bij Major Electronics. Hier maken we met een enthousiast team van mensen elektronica voor diverse klanten. In de vrije tijd mag ik graag reizen, badmintonnen en klussen.

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat ik voor het eerst werd aangestoken met het Gambia virus. Iedere keer maakt het weer veel indruk om te zien hoe de mensen daar leven. Eigenlijk is er niets, maar dan ook eigenlijk niets, gelijk aan de 'westerse' wereld. Ondanks het kleine bezit dat de mensen daar hebben zijn ze ten allen tijde gastvrij. Het verdient respect hoe positief veel van de inwoners in Gambia in het leven staan. Vaak denken we dat wij (als westerlingen) wel 'even' zullen uitleggen hoe het werkt om zo'n land op te bouwen, maar iedere keer merken we weer dat wij (als westerlingen) erg veel van de Gambiaanse bevolking kunnen leren.

Doordat we er inmiddels zoveel jaren komen zie je toch ook wel vooruitgang. Aan de andere kant heeft Corona Gambia wel weer een aantal stappen terug gezet. Bij alle bezoeken merken we dat het ziekenvervoer een probleem is. Daarnaast zijn er veel tekorten aan medische apparatuur in diverse ziekenhuizen. Er is goed onderzoek gedaan naar de behoeftes en op basis daarvan hebben wij het plan opgepakt om rijdend in ambulances gevuld met medische apparatuur naar Gambia te rijden. Uiteraard een goed doel en ook nog eens een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat.