Martin Jutstra stelt zich voor

19-08-2022

Mijn naam is Martin Jutstra. Ik ben 46 jaar en woon in Hoogeveen. Gelukkig getrouwd met Ilse en super trots op onze drie kinderen Iris, Mark en Anne-Roos. Ik ben ruim 20 jaar ondernemer in de autobranche. Samen met een enthousiast en gedreven team vertegenwoordigen we het merk Toyota in Emmen (Auto Lunenborg) en Assen (Auto Gorter). In Hoogeveen (Auto Ruyne) vertegenwoordigen we naast Toyota ook het merk Suzuki. Ook faciliteren wij leasing en verhuur.

Naast mijn gezin en het ondernemerschap zet ik mij nu 12 jaar in voor ontwikkelingshulp in Gambia. In 2009 heb ik mijn eerste reis gemaakt naar deze West-Afrikaanse republiek. Vol indrukken, emotie en vraagtekens ben ik teruggekeerd en met het reisgezelschap van 2009 hebben we de stichting Samen voor Gambia opgericht. We waren er allemaal van overtuigd dat we het niet bij het eerste bezoek konden laten. Als voorzitter van deze stichting ben ik trots op de projecten die we inmiddels in de binnenlanden van Gambia hebben mogen realiseren. De drie medische centra die gebouwd en gerenoveerd zijn, de ambulances, water en elektriciteitsvoorzieningen, maar ook de faciliteiten naast de medische centra zoals de wachtruimtes en de dokterswoningen. Kortom, er is veel werk verricht. Het is fantastisch om samen met de lokale bevolking en de lokale autoriteiten (ministerie van volksgezondheid) samen te werken. Inmiddels hebben we in Gambia een geweldig netwerk opgebouwd waardoor we succesvolle projecten kunnen realiseren en deze duurzaam en zelfstandig in stand blijven.

Tijdens mijn laatste reis, december 2021, ben ik in contact gekomen met het Kanifing Gerneral Hospital. De CEO van het hospitaal nodigde ons uit voor een bezoek. Kanifing is een van de grootste ziekenhuizen in Gambia. Het tekort aan goedwerkende medische apparatuur is groot. In diezelfde week bracht ik een bezoek aan Riders 4Health. Een NGO waar we in het verleden al mee hebben samengewerkt. Het tekort aan goede ambulances baat hun zorgen.

Met 6 mannen, 3 ambulances rijkelijk gevuld met goedwerkende medische apparatuur vertrekken we begin november richting zuid Spanje om vervolgens de Straat van Gibraltar over te steken en onze Afrikaanse reis te starten om eind november de gevulde ambulances te overhandigen in Gambia. Ik zie zo enorm uit naar deze uitdaging.