OPA De Weide draagt Tour Du Gambia warm hart toe

21-03-2022

In november van dit jaar gaan deze zes mannen naar Gambia. Het doel is om twee ambulances en een service bus zelf naar Gambia te rijden. Een van de ambulances wordt geleverd aan Riders For Health. Deze (vrijwilligers-) organisatie verzorgt een groot deel van het ziekenvervoer in Gambia. De tweede ambulance doneren we samen met het facilitaire voertuig aan General Hospital Kanifing in Serekunda. Het facilitaire voertuig wordt gebruikt voor aan- en afvoer van medicijnen vanuit het centrale depot en het vervoeren van artsen naar andere klinieken. Naast deze voertuigen willen we medische apparatuur gericht op geboorte- en kinderzorg meenemen. De kindersterfte in Gambia ligt erg hoog en er is een enorm tekort aan deze apparatuur. Een deel van de apparatuur zal aangeschaft moeten worden en een deel hopen wij via schenkingen bijeen te krijgen. 

Uiteraard is er veel geld nodig om dit alles te financieren, daarom zijn we ook erg blij met de donatie van €1000 door de Oud Papier Commissie (OPA) van Protestantse Wijk Gemeente De Weide.

Naast de donaties zullen er ook diverse activiteiten worden georganiseerd. Voor wie ons wil volgen, dit kan via LinkedIn, op Facebook en via www.tourdugambia.nl.